El nou estat d’alarma nacional decretat el diumenge 25 d’octubre suposarà un continu canvi i implantació de noves normatives.

Aquest extens estat d’alarma permetrà a cada autonomia anar adaptant mesures que considerin necessàries d’acord a la seva situació per frenar la propagació del virus.

A Catalunya la principal mesura establerta és el toc de queda de 22h-6h  que entra en vigor la mateixa nit del decret, mentre que tots els establiments oberts al públic hauran de tancar a les 21h, excepte els serveis essencials, que podran estar fins les 22h.

El govern manté la prohibició de fer reunions de més de 6 persones, ja siguin en l’àmbit públic com privat, i altres mesures adoptades pels diferents sectors en els dies anteriors. 

Els dies 29 i 30 d’octubre es van imposar noves mesures durant 15 dies més:

  1. Continua el toc de queda des de les 22h fins a les 6h. 
  2. Tancament dels establiments a les 21h i els restaurants que ofereixen menjar a domicili fins a les 23h (la resta romandran tancats)
  3. Tancament perimetral de Catalunya durant la setmana
  4. Tancament municipal els caps de setmana (pot consultar el mapa clicant aquí)

Horari de confinament: Divendres 30/10 6h –  Dilluns 02/11 6h.

Justificar desplaçament, caldrà certificat d’autoresponsabilitat (diari)

  1. Durant el pont de Tots Sants, es permetrà el desplaçament dins de les poblacions de la mateixa comarca per anar als cementiris. 
  2. Suspensió de les activitats culturals. 
  3. Tancament de gimnasos i suspensió d’actes esportius i entrenaments
  4. Tancament de comerços de més de 800 m2. La resta, haurà de mantenir l’aforament al 30%.
  5. Les escoles i els instituts continuaran obertes, mantenint la recomanació d’educació a distància però es suspenen les activitats extraescolars
  6. El transport es mantindrà al 100%

La situació de Catalunya a dia 12 de novembre sembla ser que millora pel que respecten les dades del coronavirus de la comunitat autònoma, però les restriccions es mantenen.

La Generalitat ha decidit aquest mateix dia prorrogar 10 dies més, fins el 23 de novembre, les mesures imposades, incloent la més polèmica: el tancament de bars i restaurants, permetent-los-hi el servei a domicili fins les 23h.

També es mantenen les restriccions de mobilitat amb el toc de queda, el tancament dels gimnasos, cines, teatres, mentre que els locals d’estètica ja poden obrir.

 

El dijous 19 de novembre es va anunciar la desescalada, dividida en quatre trams, que començarà el 23 de novembre.Skip to content